home > trouwverhalen > stormachtig begin

Stormachtig begin

Bloem versieringEen heel lief bruidspaar had mij benaderd om in augustus een ceremonie op het strand in Zeeland te doen. Vanzelfsprekend hadden ze mooi weer besteld voor die dag en keek iedereen enorm naar de grote dag uit. Tijdens het uitgebreide gesprek (een week of twee van te voren) kwamen de verhalen los… dolverliefd waren ze op elkaar. Ze kenden elkaar al jaren van het werk en opeens was daar de klik!

De spannende eerste afspraak stond nog in hun geheugen gegrift…  Een navigatiesysteem hadden ze op dat moment nog niet en dat bleek wel heel erg lastig te zijn. Ze konden namelijk het restaurant, dat ze voor die avond hadden gereserveerd, niet meer terugvinden. Het werd dus afhalen bij een chinees en gezellig thuis eten. Achteraf misschien juist wel zo gezellig, vonden ze allebei.

Over de invulling van de ceremonie op het strand hadden ze al heel goed nagedacht. Familieleden zoals hun kinderen, de nichtjes en neefjes kregen speciale aandacht en een rol tijdens deze fantastische dag. Een zangeres ging op een aantal mooie momenten zingen en de ringen zouden gebracht worden met een roofvogel. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Langzaam begon de dag dichterbij te komen. Het was een warme zomer dat jaar met temperaturen boven de 30 graden. Dat betekende zonovergoten en drukke stranden in Zeeland, vooral in het weekend, met veel badgasten natuurlijk!

Dat weekend sloeg het weer echter om: het stormde, donkere wolken waaiden over, de zee liet hoge golven zien en het strand was uitgestorven. Maar toch ging hun grootste wens in vervulling: op het strand stond namelijk alles gereed. Er stonden stoelen voor het bruidspaar en alle gasten in het zand, de geluids­installatie was geïnstalleerd en er lag een mooie loper klaar voor het bruidspaar. Terwijl de familie zich verzamelde op het strand kwam het bruidspaar op de motor aanrijden, vergezeld door een tiental vrienden op Harley Davidsons, dat was SPECTACULAIR.

Het werd een hele bijzondere ceremonie, mede dankzij de storm. Iedereen was dicht bij elkaar gaan zitten, met de rug naar de wind. Het bruidspaar kroop lekker tegen elkaar en hadden de armen innig om elkaar heen geslagen. Ik hoefde niet bang te zijn dat niemand me zou kunnen verstaan want de installatie was zo geplaatst dat het geluid met de wind mee ging richting de gasten en het bruidspaar, daar was ook goed over nagedacht. Voor de zangeres heb ik de teksten vastgehouden, zodat ze vol overgave kon zingen en niet bang hoefde te zijn dat de tekst zou wegvliegen. Want vliegen, dat deed de roofvogel al met de ringen. Fijn dat op zo’n moment alles op zijn plaats valt en de sfeer op een enorm groot strand aan zee toch zo bijzonder intiem kan zijn! Een stormachtig begin van een prachtige dag!

Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie

 

Copyright © Janita BvdB