home > trouwverhalen > te laat komen…

Te laat komen…

Een getuige die de weg kwijt is omdat zijn navigatie systeem is uitgevallen. De vader van de bruidsjonker, die de ringen gaat aanbieden, is door alle wegomleggingen helemaal het spoor bijster geraakt.  Dat zijn situaties waar je niet op rekent als bruidspaar. Maar ‘te laat komen’ kan ook een bruidspaar overkomen.

De feestelijk uitziende gasten hadden zich rond een uur of één buiten op het terras verzameld. Het was heerlijk weer en vlak voor de ceremonie werd een kopje koffie met een broodje geserveerd. De stemming was gezellig en ontspannen. Iedereen keek verwachtingsvol uit naar de komst van het bruidspaar. Zij hadden laten weten dat ze onderweg naar de locatie waren. Bij vertrek hadden ze namelijk een sms-je gestuurd aan één van de ceremoniemeesters: ‘we zitten in de auto en hopen er over 20 minuten te zijn.’ In de zaal werd alles nog eens goed gecheckt en in orde bevonden. We hadden nog ongeveer tien minuten voordat de huwelijksvoltrekking gepland stond. De gasten kregen het bruidspaar pas te zien wanneer bij binnenkomst in de trouwzaal en konden haast niet wachten op dat mooie moment. De tijdsplanning keek dus wel nauwkeurig, alle gasten moesten binnen zijn voordat de auto met het bruidspaar arriveerde.

De ceremoniemeesters waren net van plan om de gasten de plaats in de zaal te gaan wijzen toen één van de mobiele telefoons ging. Het bruidspaar aan de telefoon…. Ze stonden nog steeds aan de andere kant van de rivier. PANIEK, de pont had vertraging! Blijkbaar was er die dag zoveel scheepvaartverkeer op de rivier dat de pont niet vaak kon oversteken. Ze dachten, na de oversteek met de pont, toch nog gauw een kwartier nodig te hebben om bij de trouwlocatie aan te komen. De spanning werd bij de bruid en bruidegom steeds groter, want de tijd tikte rustig door. Ze zaten echt op hete kolen in de auto. Bij de locatie werd een extra kop koffie geregeld voor de gasten en de toga ging nog even uit. Het bruidspaar werd gerustgesteld door de ceremoniemeesters. Gelukkig kreeg de trouwauto voorrang van de overige chauffeurs bij de pont en natuurlijk werden ze in de gelegenheid gesteld om ‘rustig’ naar de locatie te komen.

Het prachtige bruidspaar kreeg natuurlijk een groot en hartverwarmend applaus van alle gasten toen ze de trouwzaal binnen kwamen. Ze waren dolblij dat ze eindelijk op de stoelen konden plaatsnemen in de trouwzaal te midden van alle familie en gasten. En dat halve uurtje vertraging is in de loop van de dag op het programma gemakkelijk weer ingelopen!

Wat ben ik (in zo’n geval) blij dat ik geen andere afspraken had gepland en dat ook de locatie exclusief voor het bruidspaar gereserveerd was.

Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie

Copyright © Janita BvdB