home > trouwverhalen > trouwen in de sneeuw

Trouwen in de sneeuw

Trouwen in ZwitserlandHebben jullie trouwplannen in de sneeuw? Willen jullie elkaar het ja-woord geven hoog in de bergen of in een wintersportgebied? Met een pak sneeuw op de berghutten en de bomen kan het er echt sprookjesachtig uitzien, de ultieme plaats voor een romantisch JA-woord. Lees het onderstaande trouwverhaal om in de stemming te komen en neem dan natuurlijk zo snel mogelijk contact met mij op.

Op een prachtige zonnige dag in april liep ik (met mijn toga  en een toespraak) in de sneeuw een skipiste af op zoek naar  het kapelletje Maria zum Schnee in Zwitserland. Alles was in  gereedheid gebracht: een rode loper met aan weerszijden  originele Zwitserse bankjes met dekens tegen de kou, op de  prachtige versierde tafel stonden bloemstukken en kaarsen.  De ceremonie­meesters hadden echt hun uiterste best  gedaan alles helemaal tot in de puntjes te verzorgen naar de  wens van het bruidspaar. Er lag een dik pak sneeuw en de  zon scheen volop aan een blauwe lucht. Kortom het was  een sprookje!

Terwijl ik stond te wachten op de gasten bliezen de Zwitserse  hoornblazers er lustig op los op hun toeters. Langzaam  kwamen er steeds meer gasten in kleurige skipakken op skies of snowboards de piste af om te verzamelen bij het  romantisch kapelletje op 1700 meter hoogte. De klok van het kapelletje werd geluid en de vele gasten tuurden de blauwe  lucht af, op zoek naar de helikopter waarmee het bruidspaar  zou arriveren.

De bruid en bruidegom hadden elkaar een  aantal jaren geleden in de skilift bij dit dorpje leren kennen.  Het  huwelijksaanzoek had ook op één van deze skipistes  plaatsgevonden. Deze prachtige omgeving was dan ook voor hen de ideale droomlocatie  voor het ja-woord!

Langzaam hoorden we het geluid van de wieken dichterbij komen. En dan wordt achter de berg plotseling de helikopter zichtbaar. Het gejoel en gejuich van de gasten én het oorverdovende geluid van de helikopter overstemden de hoornblazers. Een kippenvel momentje! De bruidegom stapte natuurlijk als eerste uit en werd verwelkomd door familie en gasten. Hij zag er geweldig uit in zijn jacquet met knalrode stropdas en op knalrode skischoenen! Hij genoot zichtbaar van het feit dat zoveel gasten op hen stonden te wachten. Iedereen zocht een plekje op de bankjes bij het kapelletje, waarna de muziek gestart kon worden.

De bruid zag er oogverblindend uit. Op zilverkleurige moonboots liep ze stralend aan de arm van haar trotse vader over de rode loper tussen alle gasten door naar haar bruidegom. Een enorm applaus steeg natuurlijk op tussen de bergen.

Nadat het bruidspaar samen de kaarsen aan had gestoken kon de ceremonie beginnen. Het werd een bijzondere ceremonie met leuke speeches van de getuigen, emotionele momenten met zakdoekjes, muziek en een gedicht voorgedragen door de moeder van de bruidegom. Je kon zo nu en dan een speld horen vallen en dat terwijl we ons in de buitenlucht op grote hoogte tussen de bergen bij een kapelletje bevonden.

Dat was nu precies wat de ceremonie zo bijzonder maakte… de vele gasten, familie en hele dierbare vrienden die uit heel Europa gekomen waren om dit feest mee te vieren. De zon scheen, er lag een prachtig pak sneeuw, een mooi plekje op aarde met zo’n fantastisch uitzicht… en dan toch het gevoel hebben dat de ceremonie intiem is. Intiem op grote hoogte!

Na de ceremonie was er natuurlijk tijd voor foto’s. Aansluitend stapte het bruidspaar op de skies om samen in de sleeplift op weg te gaan naar de berghut om de felicitaties van hun lieve gasten in ontvangst te nemen. Na de receptie stapte iedereen op de skies, het snowboard, de sleetjes of in de lift om terug naar het dorp te gaan. De skikleding werd verruild voor een feestelijke outfit voor het spetterende feest, waarvoor twee grote tipi-tenten waren geplaatst in de sneeuw. Wat een fantastische trouwdag!

Geloof me: het was écht voor iedereen een dag om nooit te vergeten!

 

Zoek je nog inspiratie kijk dan eens op deze link: wintersport-huwelijk pinterest.

Ik stap graag op de skies om naar jullie favoriete trouwlocatie in de sneeuw te komen! Ook jullie ceremonie kan een mooi begin van zo’n feestelijke dag worden.

Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie
Trouwambtenaar op skies

 

Copyright © Janita BvdB