home trouwverhalen > Turkse bruiloft

Turkse Bruiloft

Door deze bruid en bruidegom werd ik benaderd om een Turks-Nederlandse huwelijksceremonie te doen. Direct werd ik bij de voorbereidingen op de trouwlocatie betrokken. Met het bruidspaar en de ouders mocht ik de zaal bekijken en hoorde al van alle mooie plannen en de vele bruiloftsgasten. Het beloofde gelijk al een fantastisch feest te worden.

Het gesprek vond, een paar weken voor de bruiloft, plaats in Zaandam. Het was een hele toer om het juiste adres te vinden, want tot mijn grote schrik begaf mijn navigatiesysteem het onderweg. Wat was ik blij dat ik handsfree kon bellen in de auto én dat mijn zoon thuis met Google Maps mij de weg kon wijzen.

Met wat vertraging kwam ik toch nog op tijd aan. Ik werd bijzonder hartelijk ontvangen en we hadden alle tijd om de ceremonie voor te bereiden. De voorbereidingen voor het huwelijk waren in volle gang, alle gasten waren uitgenodigd, de jurk en het pak hingen klaar, het henna-feest stond gepland, de indeling van de zaal was bekend. We konden samen de puntjes op de i gaan zetten. Wat een lieve mensen, deze bruid en bruidegom!

De avond van het huwelijk was ik blij dat ik weer op tijd vertrokken was. Er werden meer dan 250 gasten verwacht, dan is het wel belangrijk om ruim van te voren aanwezig te zijn in verband met parkeergelegenheid. Bij binnenkomst was het al gezellig druk. Ik werd ontvangen door de ouders van de bruid en de bruidegom en was direct onder de indruk van de fantastisch mooie galakleding die iedereen aan had. Maar niet alleen de ouders maar alle andere gasten liepen in de mooiste en meest kleurrijke creaties rond. Ik keek mijn ogen uit! De band (GrupNazar) speelde de eerste deuntjes terwijl iedereen een plaats zocht in de zaal aan grote ronde tafels.
Turkse bruiloft

De zaal was prachtig verlicht met paarse lichteffecten en op elke tafel een buitengewoon grote en mooie kaarsen- standaard. Het kaarslicht op alle tafels verlichtte de zaal met flonkeringen. Aan alles was gedacht, een prachtige boog voor het bruidspaar, een rode loper in de zaal, de mooiste bloemstukken, het ringkussen en ook voor de trouwambtenaar een perfecte plaats om het huwelijk te voltrekken. De organisatie van de locatie was perfect geregeld. De spanning steeg naarmate er meer mensen binnen kwamen. Het bruidspaar stond al geruime tijd vol spanning klaar en wilde dolgraag ook naar binnen.

De vader van de bruid was zichtbaar ontroerd toen hij met zijn oudste dochter over de rode loper naar binnen kwam onder luid applaus van de gasten. Mijn eerste Turkse welkomst-zin werd met applaus ontvangen evenals de mooie woorden die de bruid en bruidegom voor elkaar geschreven hadden. Na het ja-woord mocht de sluier omhoog en gaf de bruidegom zijn bruid de traditionele kus op het voorhoofd. Een prachtig moment voor iedereen. Direct na de ceremonie werd de toost uitgebracht en ging het bruidspaar samen de dansvloer op. Ze waren letterlijk en figuurlijk ‘in de wolken’. Het licht werd gedimd, een rookmachine creëerde een mooie dikke laag rook over de dansvloer en twee brandende ‘vuurwerk’ fakkels maakten er een prachtig schouwspel van.

De swingende band kreeg na de openingsdans in ‘no time’ alle gasten op de dansvloer, het feest kon beginnen! Wat een super leuke ervaring was dat als trouwambtenaar, één van de hoogtepunten in mijn ‘werk’. Wat ben ik toch een geluksvogel dat ik zulke lieve mensen het ja-woord mag laten uitspreken in het bijzijn van zoveel enthousiaste gasten.

Ik droom er nog maar eens een nachtje van!

 

Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie

 

Copyright © Janita BvdB