home trouwverhalen > verrassing voor de gasten

Verrassing voor de gasten

Al ruim voor de echte huwelijksdatum kreeg ik een telefoontje van de bruid. Ze hadden trouwplannen in juli van dat jaar, maar wilden dat ‘en petit comité’ vieren. In verband met de koop van een huis was het gemakkelijk om dat jaar al te gaan trouwen. Maar dat was natuurlijk niet de echte reden: ze zijn dol op elkaar en willen de rest van hun leven bij elkaar blijven. Dat was dan ook de reden dat ze contact met mij hadden opgenomen: ze wilden de liefde, een jaar later met alle dierbaren, vieren.

Tijdens onze eerste kennismaking, die snel volgde, vertelden ze vol vuur en enthousiasme hun mooie plannen. Samen met de kinderen, hun ouders en één dierbare vriendin zou het officiële huwelijk voltrokken gaan worden in een gemeente die niet ben hen in de buurt was. Een jaar later wilden ze graag, onder het mom van een housewarming, de ceremonie overdoen met alle dierbare familie en gasten erbij. Het zou een grote verrassing moeten worden voor (bijna) alle gasten.

De officiële trouwdag werd een emotionele dag. Immers je zet toch de belangrijke stap waar de kinderen en ouders allemaal getuige van zijn. Om deze dag te vieren zijn ze met zijn allen gaan ‘koe-knuffelen’. Wat een geweldige ervaring bleek dat te zijn voor alle verschillende leeftijden, zowel voor de ouders als voor de kinderen. Ze krijgen het er nog warm van als ze er aan terugdenken en over vertellen.

Ze genieten ze als samengesteld gezin van de gezelligheid en de liefde en kijken ze er enorm naar uit om het grote geheim te mogen gaan delen met overige familieleden en vrienden. Precies een jaar later staat dan ook alles gereed voor de ‘housewarming’. Het huis is volledig opgeknapt, de tuin heeft een metamorfose ondergaan, glazen om te toosten staan klaar en de stoelen staan nog kris kras door elkaar.

De weersverwachtingen voor een ceremonie in de tuin gaven wisselende vooruitzichten aan. Maar het werd uiteindelijk een stralende en zonnige dag, tussen alle regenachtige dagen in. De gasten druppelen binnen, bewonderen het mooie huis en de prachtige tuin, krijgen een welkomstdrankje en babbelen er gezellig op los. Niets wijst op andere plannen…

De ‘bruidegom’ vraagt de aandacht van alle gasten om een film te laten zien over de verbouwing. Stoeltjes worden bij elkaar gezet en niemand merkt dat ‘de bruid en de bruidegom’ even naar binnen vertrekken om zich om te kleden. Ik zie de spanning op de gezichten van de kinderen en de ouders. Ze kennen het filmpje al en weten dat het eindigt met foto’s van het huwelijk van een jaar ervoor, ze genieten!

Wat een ontlading, wat een verrassing en wat een emoties onder de gasten toen ze in de gaten kregen wat er ging gebeuren. Aan de gezichten was de verbazing en de blijdschap te zien. Allemaal waren ze blij voor deze twee fantastische mensen, die de liefde van hun leven hebben gevonden. Er werd nog wat geschoven met een aantal stoelen en parasols, zodat iedereen in alle rust kon gaan meegenieten. Het applaus was dan natuurlijk ook groot toen het bruidspaar in een prachtige outfit aan kwam lopen. 

Wat hebben we genoten van de ontspannen sfeer, van de warmte en van de liefde die er in deze tuin voelbaar was. De allergrootste wens van deze mensen was uitgekomen: de liefde vieren met alle dierbaren om je heen.

Het was een echt feestje!

 

 

Copyright © Janita BvdB