home trouwverhalen > verrassingshuwelijk voor de bruid

Compleet verrassingshuwelijk voor de bruid

verrassingshuwelijkEen paar weken na een bruidsbeurs op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt kreeg ik een verrassende e-mail van de a.s. bruidegom: “Vorige maand hebben wij elkaar ontmoet. Ik vond het een prettig en warm gesprek. Ik wil mijn vriendin verrassen met een huwelijk. Gisteren zijn we in ondertrouw gegaan, maar verder weet zij niets. Dit wil ik ook graag zo houden. Ben jij beschikbaar? Ik zou het leuk vinden wanneer jij ons huwelijk voltrekt.”

Ik snapte er niets van: “hoe kun je officieel gaan trouwen terwijl je vriendin van niets weet?” Hij kwam graag een keer langs om alles uit te leggen. Na een moeilijke tijd  had zijn vriendin het jaar ervoor een groot feest gegeven voor al haar dierbare familie en vrienden. Na afloop had ze gezegd: “dit was het meest gave feest dat ik ooit heb meegemaakt, mooier kan het echt nooit meer worden!” “Laat je dan door mij verrassen door voor jou onze huwelijksdag te laten organiseren” was zijn reactie daarop. Daar hoefde zij niet lang over na te denken, want deze bruid had zo veel vertrouwen in haar aanstaande echtgenoot dat ze echt alles aan hem durfde over te laten. Dat is toch bijzonder!

Het enige dat ze samen hadden uitgezocht waren de ringen, maar dat waren dan ook wel hele bijzondere ringen, namelijk met het profiel van alle kinderen … prachtig!

Regelmatig stuurde ik hem een e-mail: “Lukt het? Heb je vragen? Heb je misschien ook ondersteuning nodig van een weddingplanner?” Want eerlijk gezegd dacht ik: “een huwelijk laten organiseren door de bruidegom? Zal dat wel romantisch worden, heeft hij wel aan bloemen gedacht? Welke jurk zal hij uitzoeken?”

Een prachtige kaart werd voor hen ontworpen door haar creatieve dochter. Alle gasten werd geheimhouding verzocht en iedereen heeft zich daaraan kunnen houden. in de weken die er op volgden zijn ze samen in een winkel heel veel jurken gaan passen en in overleg met een van de adviserende dames heeft hij een keuze gemaakt in model en kleur. De uiteindelijke jurk moest ze wel geblinddoekt passen voor de laatste details.

Om de toespraak voor te bereiden had ik een uitgebreid gesprek gehad met de bruidegom en de dochter van zijn bruid. Inmiddels waren de voorbereidingen natuurlijk al in volle gang. Sprekers, life muziek, een uil die de ringen aanvliegt, dierbaren herdenken die niet aanwezig kunnen zijn en een theeceremonie maakten o.a. deel uit van deze bijzondere en officiële huwelijksvoltrekking. Het was zo leuk om als trouwambtenaar deel uit te mogen maken van deze grote verrassing!

De spanning steeg, want ook de datum was voor haar niet bekend. De afspraak was dat hij het pas bij het ontbijt aan haar zou vertellen om een slapeloze nacht te voorkomen. Wat was de bruid teleurgesteld dat het niet op haar verjaardag was, een datum waar ze min of meer op gerekend had. De verrassing was dus extra groot op een dag, die ze helemaal niet had verwacht. Ze had die nacht dan ook fantastisch geslapen en was goed uitgerust.

De bruidegom had echt aan alles gedacht: van locatie tot boeket, van kaart tot menu-keuzes, van muziek tot versiering, van bruidsjurk tot trouwambtenaar! Het was in één woord FANTASTISCH! Het klopte allemaal en het bruidspaar straalde van oor tot oor. Dat hun (volwassen) kinderen belangrijk voor het bruidspaar zijn bleek al uit de bijzondere ringen die ze hadden laten maken. Daarom was het voor het bruidspaar ook ontroerend dat de kinderen tijdens de ceremonie hun ouders konden toespreken. Zelfs een thee ceremonie door de dochter van de bruid maakte deel uit van de huwelijksvoltrekking! Als trouwambtenaar heb ik écht heel erg genoten van deze mooie momenten.

Toch voelde het voor mij nog niet af… Ik had enorm genoten van deze fantastische verrassing voor haar. Maar toch voelde het voor mij nog niet compleet, want vanzelfsprekend wilde ik ook nog heel graag een keer met het verhaal van de andere kant horen.

Een ruime week na hun huwelijk heb ik dan ook een afspraak bij hen thuis gemaakt om na te praten. Wat een gelukkig echtpaar trof ik aan, ze waren nog steeds in de roes van die geweldige dag en waren ook wel blij dat alles weer eerlijk samen gedeeld kon worden, zonder geheimzinnigheid. Ik heb het hele verhaal in geuren en kleuren gehoord en heb er van genoten. De tekst van de huwelijksvoltrekking heb ik natuurlijk bij hen achtergelaten om samen nog eens van na te kunnen genieten.

Deze bruidegom verdient een groot compliment want alles… echt alles was helemaal af! TOP!

Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie

Copyright © Janita BvdB