home > trouwverhalen > weddingplanner (op tv)


De Weddingplanner (op tv)

de Weddingplanner op tvVoor alles is een eerste keer, dus ook voor mijn eerste televisie optreden. Vele jaren geleden kreeg ik in het begin van het nieuwe jaar een lief bruidspaar uit de omgeving bij mij thuis op bezoek. Twee lieve mensen die al heel veel geregeld hadden voor hun huwelijk in maart. De uitnodigingen waren vanzelfsprekend al lang verstuurd, de jurk en het kostuum hingen min of meer al klaar en de dag kwam snel dichterbij. Ze keken er allebei echt naar uit. Het burgerlijk huwelijk zou plaatsvinden in het prachtige kasteel Wijenburg. Een fantastische trouwlocatie bij mij in de gemeente waar ik inmiddels al vele huwelijken met heel veel plezier en enthousiasme heb gesloten.

Ze hadden er al goed over nagedacht. Ze wilden natuurlijk graag een mooie ceremonie met een officieel (en formeel) ja-woord voordat ze naar de kerk zouden gaan voor de inzegening van hun huwelijk. Tegen het einde van het gesprek vertelde de bruid nog even tussen neus en lippen door: “O ja, misschien worden er wel televisie opnames gemaakt tijdens onze huwelijksdag.” Ik ging er vanuit dat ze bedoelde dat er (zoals wel vaker video-) opnames gemaakt zouden worden tijdens de ceremonie. Maar al snel bleek het om tv opnames te gaan voor het programma “De Weddingplanner” met de presentator Marc Dik. “Nou, het is nog niet zeker hoor, maar heel misschien mogen we naar Bosnië om haar moeder te bezoeken…” vertelde de bruidegom enthousiast. “Wil je er alsjeblieft niet al te veel over vertellen tijdens de ceremonie?” vroegen ze een beetje bezorgd aan mij. “Het moet wel vrolijk worden hoor, geen droevige huwelijksvoltrekking.”  Ik kon aan hun gezichten zien dat ze van harte hoopten dat de wens om een bezoekje aan haar moeder te brengen nog vóór het huwelijk écht in vervulling kon gaan. De spanning was wel heel groot, want de benodigde papieren waren nog niet in orde. Het was dus maar de vraag of het allemaal op tijd ging lukken voor het huwelijk.

Ik had niets meer van hen gehoord en was dan natuurlijk ook heel erg benieuwd of de reis wel doorgegaan was. Toen ik op de bewuste trouwdag bij het kasteel aan kwam zag ik al een auto met de tekst ‘de Weddingplanner’ staan, dat zag er dus veelbelovend uit. En ja, eenmaal in het kasteel ontmoette ik Marc Dik die het programma presenteerde. Mijn eerste gedachte was: “Wat een aardige man, iemand die intens en oprecht met het bruidspaar meeleeft.” Twee levensgrote camera’s waren in de zaal aanwezig en er werden enige aanpassingen gemaakt voor het licht en het geluid. Maar ik was onder de indruk van het feit dat er geen enkele bemoeienis was met de invulling van de huwelijksplechtigheid. Spannend vond ik het natuurlijk wel!

Een aantal weken later werd het programma uitgezonden en natuurlijk zat ik gespannen voor de televisie om het hele verhaal van dit bruidspaar te mogen zien. Wat een emotioneel verhaal en een prachtige reis voor dit bruidspaar. Het was misschien maar goed dat ik dit niet van te voren had gezien, dan had ik zeker niet droog gehouden. Natuurlijk is de ceremonie in het fraaie kasteel op tv terug gebracht tot een paar minuten, maar het is zeker de moeite waard om naar dit bijzondere verhaal te kijken!

Wil je ook graag hun verhaal zien? Klik dan op de deze link (uitzending gemist) van het televisieprogramma ‘De Weddingplanner’ Terug naar trouwverhalen of naar de website trouwambtenaar-op-locatie

Copyright © Janita BvdB