home > trouwen

 Officieel trouwen

Eindelijk kunnen de voorbereidingen voor jullie huwelijk beginnen! Wanneer jullie hebben gekozen voor een officiële trouwlocatie om je huwelijk te laten voltrekken kan je tegenwoordig (in bijna elke gemeente) een eigen trouwambtenaar meenemen.

In Nederland zijn gelukkig veel mooie trouwlocaties. Je kunt zelf aangeven waar je in Nederland wilt trouwen, je bent vrij in je keuze. Een ambtenaar van de burgerlijke stand wordt door de gemeente ‘toegewezen’ tenzij je zelf een trouwambtenaar meeneemt voor dat bijzondere moment. Een formele huwelijksvoltrekking kan dus altijd een mooie en persoonlijke trouwceremonie worden!

LET OP: vanaf 1 januari 2019 ben ik niet meer officieel benoemd als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) in de gemeente Neder-Betuwe. Mijn beëdiging gaat nog wel langer door. Afhankelijk van de ‘spelregels’ van de gemeente waar jullie gaan trouwen kan ik voor 1 dag worden benoemd. Informeer eerst bij de gemeente naar de extra kosten die dat met zich meebrengt. Je betaalt altijd de leges van de gemeente en de kosten van de benoeming. Mijn vergoeding zit daar niet bij in.

Worden de kosten te hoog? Lees dan eens de informatie bij ceremonieel huwelijk!

 Ceremonieel huwelijk

Wanneer je niet vast wil zitten aan regels en wetten van een gemeente (zoals tijdstip, locatie of leges) kun je kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Wil je in het weekend, ’s avonds laat, op een feestdag of middernacht trouwen? Een klein of groot gezelschap, in een zaal of buiten: jullie kunnen het allemaal zelf invullen.

Er is altijd een oplossing mogelijk: ceremonieel trouwen kan altijd en overal!

Het burgerlijk huwelijk regel je van te voren op een ander moment. Het ja-woord naar elkaar uitspreken doe je dan in het bijzijn van familie, getuigen en goede vrienden op een zelf gekozen moment en op een zelf gekozen trouwlocatie. Dat kan dus ook in het buitenland zijn. Bij de invulling van de ceremonie spelen jullie een belangrijke rol. Laat je gedachten gaan over muziek, sprekers of teksten en misschien wil je graag grootouders of kinderen een rol laten spelen! Het is allemaal mogelijk. We bespreken dat uitvoerig in de gesprekken vooraf.

Partnerschap

Een geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk is soms een onpersoonlijke en zakelijke overeenkomst aan de balie zonder getuigen. Kies dan liever voor een prachtige bruiloft met alle familie en vrienden om je heen! Bovendien: welke locatie je kiest… een ceremonie kan overal.

Een ceremonieel huwelijk met alles er op en eraan is voor jullie een unieke kans om met familie en vrienden deze feestelijk dag te beginnen. Het omzetten van je partnerschap in een huwelijk mag je tegenwoordig in elke gewenste gemeente doen. Maar informeer goed hoe de betreffende gemeente het geregeld heeft.

De liefde vieren met jullie ja-woord kan met een ceremonieel huwelijk dan op elke locatie en op ieder gewenst moment.

Is iets niet duidelijk of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op, ik beantwoord graag jullie vragen!

home > trouwen

Copyright © Janita BvdB