home > trouwlocatie

 Officiële trouwlocatie

Gelukkig heeft bijna elke gemeente in Nederland meerdere trouwlocaties waar jullie uit kunnen kiezen. Dit kan een modern gemeentehuis, een herberg of een kasteel zijn. Wanneer de locatie bekend is weet je ook met welke gemeente jullie contact op moeten nemen voor informatie. Hou er rekening mee dat iedere gemeente ‘regels’ heeft omtrent tijdstippen, trouwambtenaren en leges.

Een zelf gekozen locatie kan in sommige gemeenten tot ‘huis der gemeente’ benoemd worden voor 1 dag. Het is afhankelijk van de gemeente welke eisen en voorwaarden er worden gesteld aan een dergelijke trouwlocatie. Informeer hier goed naar bij de betreffende gemeente. (Wanneer jullie locatie niet benoemd kan worden tot trouwlocatie, lees dan verder bij jullie droomlocatie.)

De trouwambtenaar wordt vaak toegewezen door de gemeente. Het is soms afwachten wie je als trouwambtenaar krijgt, dat hoor je een paar weken van te voren.

Wil je al ruim van te voren weten wie je huwelijk gaat voltrekken op een persoonlijke manier? Neem dan je eigen trouwambtenaar mee! Afhankelijk van de ‘spelregels’ van een gemeente kan ik voor één dag benoemd worden door de betreffende gemeente (ik ben al beëdigd). Hiervoor heb je wel de medewerking van deze gemeente nodig.

Jullie droomlocatie

Trouwen op een zelf gekozen locatie en op jullie gekozen moment.

Een gemeente heeft niet altijd de mogelijkheid om jullie favoriete locatie tot “huis der gemeente” te benoemen. Of misschien zijn de leges van de gemeente extreem hoog. Je kunt er dan voor kiezen om het wettelijke gedeelte van te voren in het gemeentehuis te laten plaatsvinden. Op sommige dagen kan dat zelfs gratis. Jullie unieke en liefdevolle huwelijks- plechtigheid kan daarna in het bijzijn van jullie familie en vrienden op een ander moment en op elke gewenste locatie plaatsvinden.

Locaties zoals op het strand, in de boomgaard, een park of tuin, op een boot, thuis of zelfs in het buitenland behoren tot de mogelijkheden! Met plezier denk ik als trouwambtenaar op locatie met jullie mee!

Een ceremonieel huwelijk kan overal en altijd, je hoeft geen rekening te houden met de ‘regels’ van de gemeente.

Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland betekent vaak veel regelwerk om alle papieren in orde te krijgen. Bovendien tref je dan een ambtenaar die waarschijnlijk niet Nederlands spreekt.

Trouwen hoog in de bergen in de sneeuw of juist op een romantische plaats onder de palmbomen met een ruisende zee op de achtergrond… het behoort tot de mogelijkheden!

Kies dan voor een Nederlandstalige ceremonie met alles er op en er aan, een ceremonieel huwelijk. Je ja-woord aan elkaar geven op die fantastische locatie met familie en dierbare vrienden om je heen is écht een droom die werkelijkheid kan worden. Ik ga graag met jullie mee!

Is iets niet duidelijk of wil je meer weten? Neem dan contact met mij op, ik beantwoord graag jullie vragen!

home > trouwlocatie

Copyright © Janita BvdB